Sunday, November 28, 2010

Karma

entry kali ni aku dapat idea daipada seorang budak kecil yang telah removed aku dari friend list facebook dia.memang kelakar.tapi na buat macam mana kan.budak budak.layan kan saja.apa yang aku na cerita kali ini tentang manusia yang cepat terasa.

ada sekali tu,aku update status facebook aku mengatakan yang aku na tergelak bila tengok anak-anak perempuan seorang pasangan ni yang berpakaian seksi.aku bukan apa,dulu masa aku seksi,dia suruh anak dia cakap kat aku,kenapa pakai hot pants depan orang ramai.memang benda tu baik dan sejak itu,aku pun ta ada pakai hot pants bila keluar.

itu cerita 2 3 tahun lepas.masa tu umur aku dalam 17 18 tahun lagi.biasa la,budak budak baru na up.mesti na cuba pakai seksi.aku mengaku benda tu.tapi sekarang,jarang sekali aku na pakai seksi.tengok tempat.tapi selalunya aku keluar,aku pakai jeans dan t-shirt.kalau pakai dress pun,aku pakai cardigan.kalau pakai sleeveless pun aku cover dengan cardigan.

oke berbalik kepada cerita budak kecil tadi.aku terkejut bila gambar gambar di facebook dia.seksi oke!dan bila aku tengok,aku tergelak.bukan apa,ta salah na pakai seksi,tapi bila kenangkan parents dia pernah ta suka aku sebab aku seksi,aku rasa mual,na muntah.

jadi,kepada orang orang di luar sana,apa yang aku cuba na sampaikan kat sini ialah jangan la mengata atau cuba menasihati anak orang lain sedangkan anak sendiri 2x5.sebab masa tu mungkin anak kau kecil lagi,ta tahu apa apa.dan kau kutuk anak orang lain macam anak kau perfect sangat.tengok sekarang da terbukti anak kau pun seksi.sebab anak kau da besar.

seriously,no offense.aku rasa ta perlu ada apa apa kaitan dengan family kau lagi.aku baru removed abang budak tu,even dia kawan aku.sumpah aku ta suka orang yang kononnya perfect.

what goes around comes around.karma.

p/s : jangan terasa kalau benda tu ta betul.so i guess kau terasa.that's why kau removed aku.but seriously,i don't give a damn.same goes to you. hope your family happy.amin.

.Neddy.

7 comments:

aienda said...

haha! what goes around comes around. it's a karma. haha~ org2 mcm tu ta kan sedar selagi ta tgk or mengalami mende tu.. doa2kan aje makcik (makcik ea?) tu cepat sedo. hihi

Neddy Raz said...

aienda : aah.makcik and pakcik.pfft.malas na layan.baik removed the whole family from my fb.settle.

Ikmal Fayadh said...

ehem. orang selalu kata, sexy baru saham naik. entah apa-apa. saham dosa mungkin?

fendy said...

hey,
what goes around comes around!
its true,huhu

Neddy Raz said...

ikmal : mungkin.

fendy : yeah.i know right :)

sahiraazmi97 said...

errrr .. spe bdak tuh ?? poyonye parents dia !!! ehheehhee

Neddy Raz said...

sahira : adala.mber punya adik :)