Friday, December 31, 2010

Hello 2011


today is the first day of 2011.no more 2010.2010 has taught me to be more mature and how to become an adults.every mistake that i've made gave a lesson to me.i will not forget all the sweet and bitter memories of the year 2010.it will be an experience and a reminder to me.i will try to learn from the mistakes I've been doing and try to be mature for my age almost 21 years.

and here I want to say thank you to all who were on my side when I was happy and sad in the year 2010.i appreciate you all.thanks to family,my friends and boyfriend.i will always love you for you're always there when i need you.thanks again.

so,let us make the year 2011 as the year that are meaningful to us.don't waste this year with the things that are not good.try to do something good and meaningful so that we can experience the true meaning of life.because we didn't know until when we are living.we could die at any time.just remind yourself that we do not live long.

Happy New Year!

.Neddy.

Wednesday, December 29, 2010

Rindu


Ku ingat selalu diri mu
Setiap waktu ku rindu
Makan tak enak
Tidur takkan nyenyak
Saat aku rindu pada mu
Begini salah
Begitu pun salah
Aku pun jadi tak menentu
Oo aku sangat rindu pada mu
Tolong sekarang ku ingin bertemu
Makan tak enak
Tidur takkan nyenyak
Saat aku rindu pada mu
Begini salah
Begitu pun salah
Aku pun jadi tak menentu
Oo aku sangat rindu pada mu
Tolong sekarang ku ingin bertemu

Sayang aku sangat rindu pada mu
Sayang sekarang ku ingin bertemu

(i love all Tilu's songs)

.Neddy.

NeYo - One In A Million


OMG!
he's such a good dancer
*melting*
and this song is really sweet
like seriously i love this song
i keep playing this awesome clip
couldn't stop!

.Neddy.

Things A Girl Wants But Wont Ask For

  1. Touch her waist.
  2. Actually talk to her.
  3. Share secrets with her.
  4. Give her your jacket.
  5. Kiss her slowly.
  6. Hug her.
  7. Hold her.
  8. Laugh with her.
  9. Invite her somewhere.
  10. Hangout with her and your friends together.
  11. Smile with her.
  12. Take pictures with her.
  13. Pull her onto your lap.
  14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
  15. When her friends say "I love her more than you", deny it. Fight back and hug her tight so she can't get to her friends. It makes her feel loved.
  16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
  17. Kiss her unexpectedly.
  18. Hug her from behind around the waist.
  19. Tell her she's beautiful.
  20. Tell her the way you feel about her.
  21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
  22. Tell her she's your everything - only if you mean it.
  23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN'T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.
  24. Make her feel loved.
  25. Kiss her in front of OTHER girls you know!
  26. Don't lie to her.
  27. Don't cheat on her.
  28. Take her ANYWHERE she wants.
  29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school/work, and how much you miss her.
  30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn't need you, just be there so she'll know that she can always count on you.
  31. Hold her close when she's cold so she can hold you too.
  32. When you are alone hold her close and kiss her.
  33. Kiss her on the cheek (it will give her the hint that you want to kiss her).
  34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.
  35. Don't ever tell her to leave even jokingly or act like you're mad. If she's upset, comfort her.
  36. When people diss her, stand up for her.
  37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
  38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
  39. When walking next to each other grab her hand.
  40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.
  41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
  42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
  43. Take her for long walks at night.
  44. Always remind her how much you love her.
  45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you're sitting on her.
.Neddy.

Things About Girls

  • Don’t ever lie to us; we always find out.
  • We don’t enjoy talking dirty to you as much as you enjoy listening.
  • Don’t say you understand when you don’t.
  • Girls are pretty, but yours is the Prettiest!
  • You don’t have PMS; don’t act like you know what it’s like.
  • Saying something sweet might get you off the hook, doing something sweet will always get you off the hook.
  • We don’t like it when you act like Mr. Big.
  • A system in your car only impresses your homeboys not us.
  • No matter what you say, your ex-girlfriend is a hoe.
  • It’s good to be sensitive, sometimes.
  • If you did something wrong or even if you didn't, apologize.
  • Be spontaneous; dinner and a movie won’t always cut it.
  • We are self-conscious by nature; we can’t help it.
  • We are Drama queens.
  • Don’t ask us to give head; if you are nice you just might get it.
  • We absolutely DO NOT care about monster trucks, car systems, paintball, or anything else you and your friends talk about.
  • Hugs and kisses must be given at all times.
  • We don’t shave our legs everyday so get over it.
  • Don’t make bets about us; we always find out.
  • Shave; no matter how cool you think your goatte or beard or mustache looks, we hate it.
  • Even if you think it is cool to burp, fart, or emit other strange gases from your body, it is not.
  • We are beautiful at all times.
  • We will always think we are fat, so humor us and tell us we aren't.
  • Most importantly: we are always right; so don’t forget it.
.Neddy.

Tuesday, December 28, 2010

Bengang

saya dan kawan kawan saya memang lain.apa apa pun saya minta maaf kepada sesiapa yang rasa saya ni kurang ajar.tapi saya memang suka bergurau kasar.itu pun sebab orang suka bergurau kasar dengan saya.dialog di bawah ni serious saya ta boleh lupa sampai bila bila.kejadian ini berlaku semalam.

saya keluar dari kereta untuk ke tandas.abah,amoy dan bariq sudah lama berada di luar kereta untuk menyelesaikan masalah.

amoy : ned,toilet perempuan kat sebelah sini.
saya : ouhh yeke?okeoke.
dia : ouhh,yang ni ke ned?
amoy : aah.dialah ned.nadirah razak.
dia : dia ni lagi sorang kurang ajar.

saya tengah jalan,muka jadi bengang bila dia buat statement tu.eh,abah saya ada kat situ.selamba na sound saya macam tu.

amoy : ouhh,dia ni anak uncle ni.
dia : ouh saya minta maaf la pakcik.tapi biarlah saya jujur daripada saya simpan kan.dia ni memang kurang ajar.
abah : tapa tapa.pakcik faham.

sumpah dia lagi kurang ajar cakap macam tu dekat abah saya.OMG!masa tu hanya tuhan saja yang tau perasaan saya.rasa na lempang muka dia pun ada.tapi bila fikir fikir balik,baik saya diam sebab benda masa tu na selesaikan masalah.

kepada korang semua,saya ni bukan perfect.kadang kadang cara saya bergurau memang kasar.selama ni ta pernah pula orang cakap saya bergurau macam tu kata saya kurang ajar.mental kena kuat.oke?

.Neddy.

Sunday, December 26, 2010

True Friend


please,listen to this song
and ask yourself 'are you my true friend?'
why is it sometimes we fight?
why is it sometimes we misunderstand?
what is 'true friend'?
ask yourself
i will ask me
i know i'm not really good to be your true friend
but i always try to be

.Neddy.


Thursday, December 23, 2010

Morning Call

sedang aku tengah bermimpi,tiba tiba handphone aku berbunyi.oke.aku lupa na turn on silent sebelum tidur semalam.sebab tengah tengah YM,aku tertidur.dalam pukul 8am handphone aku jerit jerit minta diangkat.aku terjaga.dalam hati memaki hamun siapa yang telefon aku pagi pagi.memang pantang aku kalau tengah tidur,orang call.aku tengok di screen telefon aku, 'private number'.lagila aku bengang.

aku jawab panggilan 'private number' tu.

aku : hello?
PN : assalamualaikum (kedengaran suara lelaki yang ta dikenali)
aku : ha.waalaikumsalam.siapa ni?
PN : eh,siapa ni?
aku : kau yang telefon aku,pastu kau tanya aku siapa?
PN : aaaa,didi ada?
aku : (dalam hati tanya,didi mana pulak ni.adoyyy) wrong number.
PN : ouhh.ni bukan didi eh?
aku : bukan.salah number!
PN : eh.sorry sorry.ingat didi tadi.
aku : bukan!
PN : okeoke.sorry.assalamualaikum.
aku : waalaikumsalam.

aku terus mematikan talian.aku campak handphone aku jauh jauh.mulut aku memaki hamun budak tu.aku sambung tidur.ta sampai beberapa saat,handphone aku jerit jerit lagi.eh,ni memang melampau!

aku tengok screen handphone.'unknown number' pulak!mungkin orang yang sama.aku jawab.

aku : hello?
UN : assalamualaikum.
aku : waalaikumsalam.siapa ni?
UN : err.sorry ganggu.saya na tanya,berapa lama awak pakai number ni?
aku : (WTH?apakah soalan kau ni?damn!) da lama da.asal?
UN : ouhh.berapa lama?
aku : setahun kot.asal?
UN : ouhh yeke?saya ingat tadi number kawan saya,didi.mungkin dia da ta pakai number ni.
aku : memang la.kan da cakap tadi wrong number!
UN : ha yela.saja na tau.tu je.sorry ganggu ye.assalamualaikum.
aku : waalaikumsalam.

aku sambung tidur.sabar jela.

p/s : kan da bagitau sekali,salah number.ta payah na call 2 3 kali.grr!

.Neddy.

Wednesday, December 22, 2010

My Plans

lots of plan?
nope,i don't think so
most of my time,i just staying at home
holiday just craps!
so please,organize some other plan for me
anything!
let me know

.Neddy.

Welcome Home Tun Bariq!





date : 21.12.2010
venue : KLIA
arrival from : Sandhurst,UK

welcome home BFF!
it's been a year
we just miss you Lft.Tun Bariq
at last u came back to Malaysia
.lotsoflove.

.Neddy.


Tuesday, December 21, 2010

Udara

saya tidak suka apabila orang terasa dengan apa apa yang orang lain cakap.kenapa perlu terasa kalau diri sendiri tidak buat salah?kalau tidak suka saya lagi,ta perlu berkawan dengan saya.saya mengaku mungkin kadang kadang saya buat silap.saya pernah minta maaf.mungkin bukan di depan depan.tapi saya menulisnya di blog saya.

hancur hati saya bila kawan kawan tidak sefahaman lagi.mungkin masing masing mempunyai silap sendiri.saya tidak tahu di mana silap saya.mungkin saya tidak memahami kawan kawan saya.saya lemah.saya letih.tidak mampu lagi na memendam rasa saya.sampai bila?

saya tidak suka marah kawan kawan saya.saya hanya duduk diam.biar mereka fikir.saya hanya mampu marah di dalam hati saya.saya tidak akan marah lama lama.sebab saya tau saya juga ada silap.saya bukan kawan yang baik.saya mudah buat orang membenci saya.

tapi fikirlah,kenapa saya tidak boleh menjadi kawan yang baik kepada mereka?saya tidak meletakkan seratus peratus kesilapan kepada mereka.saya yang silap.letaklah segala kesilapan dan kesalahan di bahu saya.saya mampu pikul sendiri.bukan mudah untuk menjaga hati orang lain sedangkan hati sendiri hancur berkecai.

sekali lagi,saya minta maaf kepada semua kawan kawan saya.maaf jika kata kata atau perbuatan saya menyakiti kamu semua.saya sayang kamu semua.sumpah.sebab semua yang rapat dengan saya adalah udara untuk saya bernafas.tiada kamu seperti tiada udara untuk saya.saya cuba.saya cuba untuk menjadi kawan yang baik.

kadang kadang hati ini dilukai
tetapi aku rasa sepi,seorang diri
cuba melupakan semua yang menyakiti
kerana tiada yang lain lagi
hanya udara yang mengelilingi
aku perlu menghargai


.Neddy.



Sunday, December 19, 2010

Cute Names To Call Your Girlfriend

You should call your girlfriend with some romantic name.it contributes a lot in developing a strong emotional relationship between you and your girlfriend.here is a list of some cute names to call your girlfriend with their meanings :

  • Sleeping Beauty : Perfect for the sleepyheads.
  • Dolly Wholly : This name is perfect for the well-dressed girl.
  • Honey Bunny : Ideal for your playful girlfriend.
  • Cutsie Wootsie : This cute name is excellent to say when you are pinching her cheeks with both hands.
  • Pretty Eyes : If your girlfriend has crystal-clear, beautiful eyes, then you may call her by this cute name.
  • Princess : It is a perfect name for your girlfriend, if she has that little girl spirit.
  • Pumpkin : This name can be used for casual moments.
  • Doll Face : This name is perfect for a girl with a cute face.
  • Beautiful : It is a simple but effective name.
  • Sugar Cake : Prefect for the sweet and happy girl.
  • Sugar Puff : This cute name is ideal for your girlfriend, if she is sweet and very sensitive.
  • Cup Cake : Perfect for a sweet and innocent girl.
  • Snookums : You can call your girlfriend by this cute name before a kiss.
  • Peaches : This name is ideal for a girl who blushes a lot.
  • Angel : Perfect for a really elegant girl.
  • Pretty : It is one of the best names to call your girlfriend. Any girl will love this name.
  • Honey : This cute name expresses your intense love for your girlfriend.
  • Baby : This name will make your girlfriend feel younger.
  • Sweetheart : This cute name will make your girlfriend feel very special.

.Neddy.

Someone's Watching Over Me - Hilary Duff


Found myself today
Oh I found myself and ran away
Something pulled me back
The voice of reason I forgot I had
All I know is you're not here to say
What you always used to say
But it's written in the sky tonight

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
Someone's watching over me

Seen that ray of light
And it's shining on my destiny
Shining all the time
And I wont be afraid
To follow everywhere it's taking me
All I know is yesterday is gone
And right now I belong
To this moment to my dreams

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
Someone's watching over me

It doesn't matter what people say
And it doesn't matter how long it takes
Believe in yourself and you'll fly high
And it only matters how true you are
Be true to yourself and follow your heart

So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
That I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even when it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
That someone's watching over
Someone's watching over
Someone's watching over me

Someone's watching over me

.Neddy.

New Stuff

i bought these three Vampire series
House Of Night : Marked
Blue Bloods
The Summoning
yeah i just started reading novel as my new hobby
i hate reading actually
but since this holiday is so damn boring,i bought these novels
i found it interesting and cool
NOT BAD!


i bought my first mouse pad
Paul Frank
yeah i never had a mouse pad in my life
weird!
whatever!
i think it's kinda cute so i bought it
hey my first Mouse Pad!
i like you very much

.Neddy.

Friday, December 17, 2010

Nickname

nickname?ramai diantara korang yang mempunyai nama gelaran masing masing.mungkin ia diberi oleh keluarga ataupun kawan kawan.nama gelaran atau nickname ni selalunya diberi kerana sifat fizikal,personaliti ataupun tabiat seseorang.ramai kawan kawan aku mempunyai nama gelaran sendiri.antaranya :

  1. Mohd Ariff Fikaray a.k.a Telur - dia diberi nama 'telur' sebab dia pernah termakan telur berdarah.sejak kejadian dia makan telur berdarah tu,semua orang mula memanggil dia 'telur'.
  2. Dayana Alia a.k.a Amoy - dia ni pula sebab fizikal dia yang memang macam cina.maklumlah,emak dia cina dan masuk islam setelah berkahwin dengan abahnya.so, muka dia macam cina dan diberi nama gelaran 'amoy'.sampai sekarang nama tu melekat.
  3. Muhammad Zuhaidi a.k.a Edy Afro - siapa ta kenal edy kawan aku yang berambut afro selama setahun lebih.haha.ini memang rare.'edy afro'mempunyai jenis rambut yang keriting dan apabila panjang,rambut dia terus jadi rambut afro.sebab tu kami panggil dia 'edy afro'.
  4. Nyda Rosenin a.k.a Kecik - dia ni pula dipanggil 'kecik' sebab dia memang kecik.comel saja orangnya.rendah dan kurus.memang patut pun dia dipanggil 'kecik'.
  5. Faezah a.k.a Togeh - oke seriously minah ni budak sekolah rendah aku.sudah lama juga aku ta jumpa dia.last masa darjah 6.kami panggil dia 'togeh' sebab masa sekolah dulu,dalam kelas sains,ada buat eksperimen tanam pokok togeh.so,pokok togeh Faezah ni da jadi pokok togeh tapi da busuk.orang lain punya togeh elok saja menjadi.tapi dia punya busuk.sejak tu la orang panggil dia togeh.
  6. Penyu - err.aku lupa nama betul mamat ni.haha.budak sekolah menengah aku.orang panggil dia 'penyu' sebab leher dia ke dalam la kot.entah aku pun ta sure tapi mungkin la dia macam penyu.sorry penyu,jangan marah aku ye.
  7. Imran a.k.a Smile - kawan aku yang seorang ni dipanggil 'smile' sebab dia senyum lebar.haha.memang agak kelakar la kalau dia senyum.tapi oke je.

ini lah antara contoh contoh nama gelaran orang yang aku kenal.mungkin ada sesetengah orang tidak suka dengan nama gelaran yang diberi kepadanya.maklumlah,kalau nama gelaran tu da menyakitkan hati,siapa suka?orang yang memanggilnya mungkin seronok sebab bahan dia.tapi kadang kadang bila fikir balik memang kelakar.ta tahu mana timbul idea si pemberi gelaran itu sampai beri nama yang pelik pelik kepada orang lain.

memang boleh buat gaduh kalau nama gelaran yang diberi tidak boleh diterima.tapi,mungkin ini berlaku masa zaman zaman sekolah saja.sekarang kita semua da besar.setakat orang na gurau gurau,terima jela kan.ada yang boleh terima,baguslah.ada yang ta boleh terima mungkin boleh buat musuh.

jarang nama gelaran diberi kepada orang yang sudah dewasa.mungkin ada.makcik makcik yang duduk bergosip kat ofis contohnya.mungkin mereka ada beri nama gelaran kepada bos mereka yang mereka tidak suka.ataupun rakan sekerja yang lain.

nama gelaran ni memang secara spontan akan diberi kepada sesiapa saja.kalau korang semua tana nama gelaran yang pelik pelik,behave la.lainlah nama tu diberi sempena fizikal korang.tu lain cerita sebab takan korang na buat operation pulak.ubah hidung korang kalau hidung kembang?takan sanggup buat operation lutut untuk jadi tinggi kalau korang rendah?

elakkan diberi nama gelaran disebabkan oleh tabiat korang.jangan buat benda pelik sebab mungkin nanti orang bahan korang semua dan letak nama gelaran yang korang ta suka kan.so,behave ya!

p/s : aku pernah ada nama gelaran masa sekolah rendah.na tau?tanya aku sendiri.

.Neddy.

Thursday, December 16, 2010

Nobody

hey girlfriends
i really had fantastic time with you guys
i love it when we share our happiness,problems and craziness
but time always gets jealous with us
we should spend more time together
because i need you guys like i need the air
to breathe and to live
i'm glad that i have awesome girlfriends like you guys
i appreciate that
nobody can replace all of you
nobody

p/s : i love you

.Neddy.



Wednesday, December 15, 2010

Aku Orang Biasa

setiap cerita yang keluar dari mulutku
mungkin menyakiti hatimu
setiap kata yang disusun olehku
hanya untuk menjaga hatimu
aku orang biasa
tidak tahu membaca hati manusia
kadang kadang aku lupa
memikirkan hatinya
aku hanya perlu terus diam sahaja
agar tiada yang cepat terasa
mulutku tidak tahu berbicara
selalu tersalah kata
maaf dipinta
aku orang biasa

.Neddy.

Tuesday, December 14, 2010

Myspace.com

oke whatever
i just signed up
i'd deleted my old myspace account few years ago
and now i don't know why i signing up again
i've no idea
and yeah i've myspace account
err.do add me.
(www.myspace.com/nadirahrazak)
TF!

.Neddy.

Monday, December 13, 2010

Result

i've checked my final exam result for August semester last week.yeah my friend told me through facebook IM that the result already released and uploaded in Eramis.at first,seriously,i don't want to check my result.i know,i will fail one or two subjects because yeah i had no confident on the exam day.but i just logged in to Eramis.until when i've to wait?my heart was beating fast.

  • Critical Analysis : Passed
  • Consumer Behaviour : Passed
  • Macroeconomics : Passed
  • Statistics : Passed
  • Malaysian Studies : Passed

OMG!the time i saw my result,i was like thank-god-this-is-awesome!ouhh ya.i don't really wanna show my gred or CGPA whatever because i'm not really brilliant.but yeah.it was not really bad.it was oke.Alhamdulillah.

so,i can't wait for the next semester which is my last semester and i only left four more subjects to finish my Diploma!

  • Management In Action
  • Finance
  • Malaysian Economy
  • E-commerce

i hope next semester will be really my last semester.i never failed any subjects so yeah January should be my last semester.then i will continue my degree!can't wait for that.can't wait to finish my studies.

.Neddy.

2010 Moments

this entry is about everything that i remembered in 2010.yeah some may be sweet and best moments,some may not.year 2010 really taught me how to be strong and matured.so here i wanna share the moments that had happened to me in 2010.

1st Jan :
i went to Malacca with my BFF (amoy,adila,ali,yaq,edy and bariq).we were going to Dataran Pahlawan for nothing.haha.and we were having our 'wet' time at A'Famosa.yeah.this is really best moment because it was all about having awesome time with my BFF.

18th Feb :
broke up.that's all i can say.after 11 months in a relationship,this thing happened on this date.

13th May :
i was admitted in Hospital Port Dickson.was suffering from dengue.that was my first time being warded.thanks to my mum,dad and sis for being there.and trillion thanks to my friends and relatives who were came to visit me.appreciate that.

16th May :
i went to Deep Purple Concert in Genting Highlands.thanks to my friend who was giving me the free ticket.

18th May :
i was involved in accident.that was on the KL-Seremban Highway.thank God it wasn't my car.and really i was fine.but my backbone sometimes really pain after that accident.trust me,that was my first time accident.

18th June :
it was my 20th birthday.i got my Blackberry for my birthday present.i felt so happy that time.but,there was a sad story on my birthday.my BFF,adila,her mum passed away on that day.yeah.on my birthday.i was shocked and really sad.Al-Fatihah.

8th July :
i met Mohd Muzamel Zainal for the first time after he fly to Russia.he came back to Malaysia on this year Summer hols.yeah.the last time i met him was on 2008 i guess.we celebrated my belated birthday on this date.pfft.

2nd Oct :
God gave me my Mr Right on this date.Mohd Muzamel Zainal.thanks for the gift GOD.he really my coolest and best boyfriend i ever had.thanks for loving me and accept me for who i am.i really appreciate that.marry me! :D

30th Oct :
i went to Piala Malaysia 2010 football match.Negeri Sembilan vs Kelantan.went with my BFF amoy and edy and other guys from MIAT (amir naufal,aboy,has,meor,muhsin,togeh and some other guys that i don't know their name).that was my first time watching football match live in the stadium.the Kelantan's fans were throwing bottles to us because we were Negeri Sembilan's fans.that was crap!

20th Nov :
Shout Awards 2010!went with my BFF!AGAIN.amoy,tasya,ali and edy.ali got free tickets for us and that was last minute plan.really had rocking time with them.i just love my BFF!

3rd Dec :
OMG!i guess this is the very last awesome moment for year 2010!went to Penang with my BFF (amoy,edy,ali and yaq).even we've planned 8 of us will go to Penang,but last minute,it was only 5 of us.it's oke because we still had our awesome time.we went to Night Market,Nasi Kandar,Char Kuey Teow,War Museum,Hard Rock and some other places.yeah.the best vacation ever with my BFF.they are rock man!thanks BFF!

so,this is all that i can remember.thanks to whoever that made me happy and smile.also thanks to whoever that made me hurt and sad.it's oke.i really appreciate that because you taught me everything about life.shouldn't have trust anyone that promised to make you happy.trillion thanks to all that were there when i'm happy and sad.iloveyou guys. <3

.Neddy.

Aku

kadang kadang aku fikir
aku tidak penting
aku akan senyap
diam
membatu
jangan fikir negatif
mungkin aku bermasalah
mungkin aku malas
aku manusia biasa
yang memerlukan waktu
untuk bersendiri
untuk berfikir
tidak semua perkara aku perlu beritahu
aku masih diriku

.Neddy.

Sunday, December 12, 2010

Girlfriends





Dayana Alia & Nurul Izzah
(amoy & eja)

you guys are my best girlfriends ever
thanks for the weekend
i really spent my weekend with you guys
saturday & sunday
perfect!
friends forever
iloveyouguystodeath
*hugs*

.Neddy.

Friday, December 10, 2010

J Randall


'Spirit Of The Radio' singer
good looking
skinny
tall
perfecto!

.Neddy.

7 Things I Hate About Facebook


  1. the new layout
  2. IM especially group IM
  3. event invitations
  4. game requests
  5. application requests
  6. people who added me but never talk to me
  7. stalkers

p/s : currently i deactivate my facebook :)

.Neddy.

Thursday, December 9, 2010

Coincidence


see my birth number after calculation?
it's 9 7 7
my car plat's number is 9077
what a coincidence!

.Neddy.

Kisah Seram War Museum Penang 2

oke pasti korang semua ingin tahu apa kisah seram yang kedua di War Museum Penang kan?yang first aku post tu mungkin ta berapa na seram sangat.enrty kali ni mungkin seram sedikit.semasa di muzium itu,Alhamdulillah kami tidak menjumpai apa apa yang menyeramkan.tapi agak seram juga bila lalu di tempat tempat yang sunyi dan tiada orang.mana ta nye,kami berjalan tanpa ada orang yang guide.pengunjung lain pun entah ke mana masa tu.

banyak juga kami mengambil gambar di muzium itu.na buat kenangan.sehinggalah aku upload gambar di facebook,Juice memberitahu aku yang salah satu gambar di muzium yang kami pergi tu,ada 'sesuatu'.gambar di tali gantung.mula mula aku tana tengok,sebab aku ni penakut.mana ta nye,dia beritahu aku masa pukul 3am.memang ta la aku na tengok.

aku tunggu keesokan hari.aku memanggil kakak aku untuk melihat gambar yang ada 'sesuatu' tu.kami lihat mula mula memang tada apa apa.sampailah kakak aku zoom in gambar tu.hah!memang ada la!meremang bulu roma kami melihat gambar itu.

no 1
err.oke.bukan ini 'sesuatu' yang aku cakapkan tu
tapi aku na korang semua tengok dulu gambar ni betul betul
sebab ada kena mengena dengan gambar gambar lain

no 2
sila lihat di bulatan merah
inilah gambar yang aku ceritakan tu
nampak ta?
sama kan dengan gambar kat atas
brrr

no 3
kalau nampak dalam bulatan merah
ada mata,hidung dan bentuk mulut
lebih kurang macam gambar atas ni

no 4
yang ni ta berapa jelas
tapi bila aku zoom in,memang bentuk yang sama
sama dengan gambar gambar yang lain


inilah dia hasil daripada tangkapan gambar kami.masa di sana,aku sudah fikir mungkin ada makhluk lain yang tumpang sekaki na ambil gambar kenangan dengan kami.memang betul pun.nasib baik makhluk tu tada kereta na ikut kami balik.pffft.

p/s : War Museum ini juga dibuka pada waktu malam.sesiapa yang inginkan kelainan,bolehlah mengunjungi muzium ini di waktu malam.mesti lagi syok!

.Neddy.

Color


i was chatting with my girlfriend,Lyanna and we were talking about hair color.and i was thinking that i wanna color my hair because she told me if black hair kinda blunt.HAHA.thanks babe.now i know that fact.so here,i have chose few colors and have to decide which one suits me.


no 1
this color is like reddish brown
i really like this color
but was thinking is it suits with my skin color?

no 2
gold-ish brown looks awesome
maybe i should try this color

no 3
orange-ish brown looks pretty
if i'm really brave,i should try this color

no 4
normal brown hair color
looks simple
i've tried this color before and yeah it suits me

so yeah,i'm still thinking which color will suits me.i like no 1 and no 4.this is really hard.if i dye wrong color for my hair,i will die!but yeah,blonde is not on my list!hehe.any opinion,let me know ya.

.Neddy.

20 Facts About Me

  1. i love pink,purple,black and white.sometimes i love red too
  2. i always wear flip flop
  3. i will craving for foods like suddenly
  4. i wear my watch like everytime unless i go to shower
  5. there is a hairband on my right hand
  6. if i tie my hair,there will be bangle or bracelet on my right hand
  7. i bite my nails sometimes
  8. i hate texting
  9. i wear contact lens
  10. cockroach is my biggest fear
  11. i won't touch snake
  12. i'm afraid of dark and ghost
  13. i won't switch off the light if i sleep alone unless there's someone beside me
  14. will force mum or dad to buy things that i really want
  15. never had mp3 or mp4 player even an ipod
  16. love to nag
  17. stress like seriously when there's an exam
  18. flu,headache and backache are my truly best friends
  19. don't drink any sweet drinks.maybe sometimes
  20. love to sleep in the car if i'm not driving
.Neddy.

Static Revenger & Richard Vission ft. Luciana - I Like That


OMG!
i feel like dancing!
i like the gucci gucci
<3

Wednesday, December 8, 2010

I'm Sorry

True friendship is a gift
So precious and so rare
Sometimes we take it for granted
Sometimes we do despair

Our fault is being human
Mistakes are everywhere
Please let me not lose the gift
That is so precious and so rare


Three words, eight letters, so difficult to say
They're stuck inside of me, they try and stay away
But this is too important to let them have their way
I need to do it now, I must do it today
I am sorry

.Neddy.

One Day

i miss all my girlfriends
i wanna be with them and spend my precious time with them
we have our own commitments
some studying,some working
we have been busy with our own stuff
but please,give us one day to be together
like i want all my girls there,with me
imissyou girls

.Neddy.




Jarum

cuti cuti ni memang bosan.sampai ta tahu na buat apa.tiba tiba terfikir pasal zaman kecil dulu.masa tu umur aku dalam tiga tahun.mak kata aku memang suka main.nakal.tapi aku ta akan keluar dari kawasan rumah.aku akan bermain di dalam kawasan rumah saja bersama kakak dan sepupu sepupu aku yang lain.

suatu petang di rumah nenek aku,aku menjalankan aktiviti aku yang macam biasa.main bawah meja makan.masa tu meja makan rumah nenek aku diletakkan di luar rumah.sebab apa,aku pun da lupa.mak dan nenek selalu sound kami,jangan main bawah meja makan.maklumlah,meja antik.dibuat daripada kayu dan bawah meja tu ada paku yang menyambungkan part part meja tu.

mungkin aku suka main 'rumahku,syurgaku' kot masa tu.kira meja makan tu macam rumah la kan.macam biasa mak dan nenek memekak tapi kami buat 'don't know' saja dan terus bermain bawah meja makan.syok apa aku pun ta sure.

sedang bermain,mak panggil aku masuk.aku berlari ke dalam rumah sambil memegang kepala.dan tersenyum macam biasa.mak pandang aku tidak berkelip.dia nampak rambut aku habis basah.dia panggil aku dekat dengannya.aku berlari anak ke arah dia.mak menjerit cemas selepas dia memegang rambut aku yang basah.cecair merah di tangan dia membuatkan dia cuak.mak terus memanggil abah.abah datang dan terus mendukung aku ke dalam kereta untuk ke hospital.

dalam kereta aku masih ingat lagi aku cakap apa.

"yeah yeah na pergi jumpa doktor,yeah yeah!"

aku ulang benda yang sama tanpa menangis.mak dan abah agak pelik sebab aku ta rasa sakit langsung.padahal kepala aku sudah basah dilumuri darah!tapi memang aku ingat apa yang terjadi masa itu.sampailah di hospital,aku masih mengulangi dialog yang sama.aku amat gembira untuk berjumpa dengan doktor.sehiggalah aku dimasukkan ke dalam bilik rawatan.doktor yang merawat aku pun pelik apabila melihat aku ketawa keriangan.aku masih ingat doktor memberitahu mak dan abah yang kepala aku perlu dijahit kerana luka yang sedikit teruk.mak memberitahu doktor yang mungkin kepala aku terkena paku di bawah meja makan semasa bermain.

tanpa membuang masa,doktor mengambil jarum untuk memberi bius kepada aku.melihat sahaja jarum itu,aku terus menangis sekuat kuat hati.tanpa berhenti.aku menolak tangan doktor itu.masa itu hanya tuhan saja yang tahu bagaimana rasa takut aku.dan sampailah aku pengsan selepas dibius.aku tidak ingat apa apa selepas kejadian itu.

masih ada lagi kesan di kepala aku.cuma parut kecil.di situ rambut aku ta tumbuh.damn!tapi cuma kecil saja.itulah,degil lagi na main bawah meja makan yang ada paku.kan da kena.tapi tapa,kenangan kan.

.Neddy.




Tuesday, December 7, 2010

Kisah Seram War Museum Penang 1

sabtu lepas aku,amoy,ali,edy dan yaq berjalan jalan di Pulau Pinang.destinasi pertama kami adalah War Museum.muzium itu adalah tinggalan orang dulu dulu yang aku sendiri lupa sudah berapa umur muzium itu.entry kali ini adalah berdasarkan pengalaman ali.

kami memasuki muzium itu lebih kurang petang.muzium yang agak besar dan tidak ramai orang mengunjunginya.mungkin pengunjung yang lain tidak tahu istimewa muzium itu.ataupun mereka tidak minat untuk mengetahui bagaimana Jepun dan British berperang di tempat sebegitu.

macam macam tinggalan yang ada di muzium itu.ada terowong kecil yang hanya muat untuk seorang saja dan perlu merangkak untuk melalui terowong kecil itu.tidak ketinggalan juga tangga yang begitu tinggi untuk menaiki ke darat.kami harus melalui terowong dan tangga itu untuk merasai bagaimana orang dulu dulu bersusah payah.memang seronok dan letih.ada juga terowong yang gelap.kami harus melalui terowong itu dengan menundukkan kepala kerana ia tidak begitu tinggi.untuk berjalan di dalam terowong itu,kami dibekalkan lampu suluh kerana sepanjang terowong itu tiada lampu dan amat gelap.

selepas diberi lampu suluh,edy guide kami.aku meyusuri belakang edy diikuti yaq,amoy dan ali.kami dengan selamba,buat bising di dalam terowong yang gelap itu.edy pula begitu laju berjalan sehingga kami perlu menyuruhnya berhenti.maklumlah,terowong gelap kot.kalau ta jumpa jalan keluar,naya je.kami selamat keluar.dan rupa rupanya ada lagi satu terowong sebegitu di tempat yang lain.masa tu tiada lampu suluh dan tiada orang langsung di tempat itu.kami berpadangan sesama sendiri.

edy : jom masuk.

ali : aku tana masuklah.korang masuk lah aku tunggu luar.

aku : aah korang masuklah.aku teman ali kat luar.

edy : lampu suluh tada.pakai handphone aku la.

masa tu amoy dan yaq berbelah bagi.antara na ikut edy atau tunggu saja di luar dengan aku dan ali.

amoy : aku ikut edy lah.

yaq : aku pun ikut edy.

aku dan ali pandang sesama sendiri.macam pelik.ali ajak aku keluar.aku suruh tunggu sampai mereka keluar.kami diam.tengok sekeliling.kosong.senyap.hanya kedengaran suara edy,amoy dan yaq di dalam terowong.mereka keluar.kami meneruskan perjalanan di dalam muzium itu.ambil gambar.gelak gelak.dan akhirnya tamatlah perjalanan kami.

kami ke kereta untuk pergi ke tempat lain.di dalam kereta kami bercerita tentang War Museum.

aku : ali,asal kau ta masuk terowong tadi?

ali : aku rasa ta sedap hati.

aku : aah.aku pun sama.berat je na masuk dalam tu.ta macam first terowong tadi.

kami senyap sebentar.dan ali menyambung.

ali : tadi masa kat terowong first tu,kan aku yang belakang sekali.masa korang suruh aku ambil gambar dalam terowong tu kan aku cakap ta payah.aku dengar bunyi selipar kot kat belakang aku.aku guna flash camera na tengok belakang.bila aku tengok,tada orang pun.tapi aku still dengar bunyi selipar belakang aku.damn!

kami terdiam.bulu roma meremang.kereta kami terus meninggalkan War Museum.

.Neddy.