Sunday, April 17, 2011

Ubah

ta susah kalau na buat kawan. lebih lebih lagi dengan orang yang ta kisah siapa diri kita. baik, buruk, miskin, kaya, sempurna, cacat, hitam, putih, tinggi, rendah, gemuk ataupun kurus. yang penting ikhlas dan tau mengahargai kawan.

bukan susah untuk menghargai orang. cuma perlu tau jaga hati. bukan suruh belanja makan ke apa. sebab kawan yang ikhlas, ta pentingkan wang ringgit. hanya hati yang ikhlas diukur kira. ta perlu jadi orang lain untuk berkawan. ta perlu ikut rentak orang yang kita mahu berkawan tu. ta perlu na jadi hebat & paling hebat. itu semua ta diambil kira.

kalau kau fikir mahu lebih dari orang lain, mahu ikut telunjuk kau & mahu mengikut ikut orang, kau silap. orang akan jadi menyampah dengan perangai kau. mungkin mula mula orang masih boleh layan karenah kau, tapi boleh tahan sampai bila? setiap manusia ada tahap kesabaran.

apa yang kau perlu buat, sedar kesilapan sendiri. tanya diri sendiri. kenapa orang malas na layan kau lagi? kalau ta boleh na nampak salah kau, too bad la. kalau boleh nampak, jangan tunggu tunggu. ubah cara kau. ubah cara pemikiran kau. ubah setiap benda yang ada dalam diri kau. orang ta mintak kau ubah cara kau berpakaian, gaya kau. cuma ubah hati kau tu.

.Neddy.

5 comments:

que name aku~ said...

mcm care ko bcakap je ned.. haha.. bgus2~

Neddy Razak said...

que : first skaly asal nama kau que? second, terbaik kan ayat aku? haha

dyn al said...

hahahaha. bnd skng asal nama kau QUE ??

Neddy Razak said...

amoy : agakla dow. na gelak aku.

its around me said...

jwab la..hahahahahaah