Saturday, May 21, 2011

Sorry Mum :)

semalam, sebelum aku pergi keje, aku lupa na beritahu mak aku pasal exam result aku. belum sempat na cakap, dia da keluar pergi keje. so, aku amek keputusan na call dia saja. on the way pergi keje tu, aku call la dia.

aku : hello, mak. adik ada benda na cakap neh.

mum : haa, apa dia?

aku : ermm. pasal result exam. adik da check malam tadi (suara sedih gila)

mum : ouhh. so, macam mana?

aku : ermm. adik failed satu subject la mak (suara kali neh, memang na nangis)

mum : laa. habis tu macam mana? kena amek lagi satu sem la kan? (pun suara sedih dan risau)

aku : aah. kena amek satu sem lagi la. sebab ada satu subject.

mum : ouhh. kena pergi kelas balik la kan?

aku : aah. macam mana neh? (konon na nangis)

mum : hurmm. na buat macam mana. terpaksa la kan. bila start sem?

aku : next week. isnin.

mum : hurmm oke la. nanti bagitau mak berapa kena bayar.

aku : hahahahaha! (gelak besar)

mum : laa. kenapa gelak? (suara jam gila. serious)

aku : adik tipu jela. adk passed semua! (gelak lagi dan lagi)

mum : bertuah punya budak! orang da risau da tadi. iskkkk.

aku : sorry la mak. saja na surprise. hehe. oke la tu je na cakap. jangan marah ehh.

mum : eeee. buat cemas jela dia neh. btw, congratulation!

aku : hehe. oke thanks mak. bye!


aku gelak gelak lagi. kesian mak aku kena surprise baik punya. serious masa tu dia macam frustrated gila la. tapi tada marah aku pun. cool jur. tu sebab aku sayang gila kat mak aku. dia ta pernah marah. dia akan support aku no matter what.

lepas beberapa jam tu, aku kat office, mak text aku.

sakit jantung kata dia
haha


lawak kan mak aku? ada ke suruh kena kan boss aku pulak. pastu tanya abah aku da tau ke belum. na suruh aku buat benda yang sama la tu. heh. sorry la mak, mak sorang saja yang best adik na kena kan. hehehe.

.Neddy.

4 comments:

shazliza said...

how cool ur mom la nadirah....

Neddy Razak said...

liza : haha. kan? lawak gila. hehe.

nyda rosenin said...

otak kau bikin perangai al ned. haha

Neddy Razak said...

nyda : bahaha. kesian mak aku doh. tapi i like. hehe.