Wednesday, October 6, 2010

Budak B

aku akan beri satu situasi dan kau semua fikir lah apa yang patut kau lakukan.terutamanya yang perempuan.situasinya begini :

"si A pernah berkawan rapat dengan si B dan mereka selalu juga berkongsi masalah dan keluar bersama.semasa mereka berkawan,si B teramatlah baik dengan si A.si B selalu mengajak si A keluar bersama.semasa si A jatuh sakit,si B sanggup datang melawat si A di hospital dan sebagainya.si B juga pernah memburukkan kawannya iaitu si C di depan si A.pada suatu hari,si A mendapati si B telah memburukkan dirinya kepada orang lain.kemudian si A langsung tidak menghubungi si B setelah tau perangai si B yang suka memburukkan orang.dalam tempoh si A mendiamkan diri,si B juga mendiamkan diri dan yang paling teruk,si A mendapati si B rapat dengan si C sedangkan si B pernah menceritakan hal buruk si C kepada si A.setelah sekian lama tidak menghubungi antara satu sama lain,tiba tiba si B menghubungi si A dan mengatakan dia teringat dan rindu kepada si A.dan mengajak si A melepak.si A pelik dengan perangan tiba tiba si B".

jenis orang apakah si B?apakah muslihat dia?ikhlas kah dia untuk berbaik semula dengan si A?atau pun dia hanya ingin mengetahui sesuatu yang baru tentang si A dan kemudian membuat gossip tentang si A lagi kepada orang lain?

aku bukan tidak suka orang yang macam ni tapi aku menyampah sebab aku tau orang yang macam ni memang tada kawan.dan apabila dia tada kawan,dia akan cari orang yang dia pernah buruk burukkan.itulah manusia.bila tidak puas hati,ikut sedap mulut saja na cakap.bila bosan,buatlah baik dengan orang pula.lumrah hidup.adat manusia.kita perlu sabar dan jangan jadi bodoh sebab orang yang bertopengkan syaitan ni.bukan na kutuk.tapi bila sekali da buat hati orang terguris,sendiri mau ingat la.walaupun niat kau baik,orang ta akan percaya kau lagi.

p/s : maaflah kalau orang di luar sana yang baca itu terasa.aku da lama maafkan kau.tapi na berbaik semula seperti dahulu,maaflah.aku bukan begitu.thanks.

.Neddy.

6 comments:

fendy said...

type B ni memang ramai lah.
die akan cari someone nak epy then tinggal kan.
type A n C jadi mangse.

Neddy Raz said...

fendy : yup that's true.org cmni elok kena kan dia balik.

fendy said...

u type A ke?
memang patut pun. :P

Neddy Raz said...

fendy : yup.i yg si A.sabar jela.haha.

Lissa said...

blog u ni comel2 la.. si B tu cmpak kt laut je lah nad..

Neddy Raz said...

lissa : haiyoo.comel ke?thanks.hee.yela psl si B tu elok buang dia dlm gaung kot.