Sunday, October 10, 2010

Minah

tadi aku singgah kedai makan tepi jalan dengan amoy,ijoy,daus dan solehah sebelum ke karaoke.niat ingin mengisi perut dahulu.sebab ada kedai burger di situ,kami pun duduk di kedai makan tu.kami duduk di kedai itu dan order air.sedang kami makan burger dengan lahapnye,kami lihat pekerja kedai makan tu sedang siap siap mengemas untuk menutup kedai.mereka yang lain sudah selesai menikmati juadah,hanya tinggal aku yang terkebil kebil na menghabiskan burger daging special aku.aku makan memang lambat.

na dijadikan cerita,aku melengahkan masa.melihat pekerja kedai tu sudah pun menutup dan mengangkat meja dan kerusi ke dalam kedai.aku buat dang saja.yela,aku fikir takan la dia na halau customer yang tengah makan kan.tapi sangkaan aku salah.tengah aku buka mulut untuk menikmati burger aku,pekerja kedai yang telah selesai mengemas meja dan kerusi yang lain,dia bersuara "cepatlah kak,kitorang na balik da neh!".aku tersentap.aku terus makan dan menyuruh amoy bayar bil.kawan yang lain terus bangun dan terus ke kereta.aku masih duduk di situ.dua tiga saat lepas tu,aku bangun tanpa menunggu amoy.aku angkat kaki sambil mengunyah burger,dan bersuara, "pantang betul kalau aku tengah makan orang halau aku!"

aku terus ke kereta aku yang parking berdekatan dengan kedai makan tu.aku pandang minah kedai tu daring.dari situ,aku nampak dia menunjuk jarinya ke arah aku sambil memaki hamun.aku kurang dengar.amoy datang ke kereta dan aku tanya "apa minah tu cakap?"."dia cakap menyampah!".

wtf?kau boleh sound aku macam tu?aku customer kau kot.da la kau halau aku.babi!macam neh ke meniaga?patotla kedai kau tada orang.

"ned,minah tu indon la,"."ohh.patotla.suruh dia balik indon la weyh!".

.Neddy.

4 comments:

Juice said...

indon? line2 randy pangalila la ni

fendy said...

relax2.
minah indon tu xpatut kot wat camtu.
gelabah semamcam je.

Neddy Raz said...

juice : elehh.jealous dgn randy

fendy : tula psl.cm siottt oke.

Anonymous said...

2 sbb bisnes xley maju. customer always right.